Back to basic!

Met Bas Willems en Leo Jongen onderweg in West

In de gemeenteraden, Staten én Tweede Kamer als partij gedecimeerd. Wat doe je dan? In Utrecht spreken leden er vandaag over, maar wat mij betreft toonde deze zaterdag in Kerkrade al precies aan wat te doen.

 

Om 12.00 uur startte de eerste zaterdag na de verkiezingen zoals elke week sinds 2014 met het spreekuur van ons ombudsteam. Een cliënt meldde zich met een problematiek die niet in een simpel uurtje op te lossen was: bezig met het wegwerken van schulden, kampend met gezondheidsklachten, vaker in de clinch met instanties én af en toe gebukt gaand onder PTSS-klachten. We hebben de beste meneer naar eer en geweten geholpen en gaan met en voor hem aan de slag.

Vanmiddag stond verder de periodieke buurtschouw op de planning. Eens in de zoveel weken trekken we als PvdA Kerkrade de wijk in om te zien wat er overal speelt en om met mensen te praten over wat er in hun wijk speelt. Zo kwamen we onder andere terecht in straten waar we ook via het ombudsteam terecht kwamen, en in de ruilwinkel in Kerkrade-West. Ook hier ontmoetten we mensen met het hart op de juiste plaats en met genoeg meegemaakt om drie boeken te vullen.

Het was, kortom, een dag zoals die hoort te zijn voor een PvdA’er in hart en nieren: in de wijk, in gesprek met burgers, en opkomend voor burgers. Ik hoop een dag als deze (maar dan mét een zonnetje…) in ieder geval nog vaak mee te maken. Een dag waaruit blijkt dat juist de PvdA het verschil kan maken, gewoon door er te zijn voor de zwakste schouders in onze samenleving. Te beginnen komende zaterdag bij een nieuw inloopspreekuur tussen 12.00 en 13.00 uur aan de zijkant van het raadhuis. Kirchröadsjer en problemen of klachten? Weet ons te vinden!

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.