Weren buitenlanders: geen daling drugsoverlast

Volgens het CBS is de drugsoverlast in Sittard-Geleen niet gedaald. Dit terwijl die gemeente sinds 2016 buitenlanders (zogenaamde niet-ingezetenen, veelal Duitsers, Belgen en Fransen) weert uit haar coffeeshops.

Eerder bleek al dat een groot deel van de Belgen naar Roermond en Kerkrade toog, zoals eerder verwacht en ook in commissieverband aangegeven. In september worden de tellingen van de gemeente Kerkrade bekend. Toch ervaren inwoners van Sittard-Geleen nog evenveel overlast als afgelopen jaar/jaren. De conclusie die je mag trekken voor die gemeente, is dat de coffeeshopbezoekers in grote getale weliswaar hun heil op een andere plek zoeken, maar dat mensen die niet per se naar de shop hoeven, in die gemeente (op straat) blijven hangen. De overlast bleef immers gelijk. 

Het sterkt mij in de overtuiging dat het weren van zoveel mogelijk mensen uit de coffeeshop geen oplossing is voor het terugdringen van drugsoverlast in het algemeen. Het enige dat de gemeenten in de provincie nu doen, is coffeeshoptoeristen naar elkaar toejagen door dit versnipperde beleid. Wat ik wil voorkomen, is dat zoveel bezoekers naar Kerkrade komen, dat ons wegennet te veel belast wordt voor het grote aantal bezoekers en onze gemeente daarom óók buitenlanders zou moeten weren. Daarom blijf ik namens de PvdA Kerkrade anticiperen op de ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.