Aanpak inbraak tuinhuisjes succesvol

In 2017 bleek uit cijfers van gemeente en politie dat er sprake was van een explosieve groei van inbraak in en diefstal uit garages, tuinhuisjes en kelderboxen. Deze problematiek concentreerde zich eerst in de wijk Oost (van Bleijerheide tot Chevremont) en na een succesvolle aanpak verplaatste de criminaliteit zich naar West, waar de aanpak nu plaatsvindt.

Wij vinden het belangrijk dat burgers begrijpen waarom juist deze plekken door criminelen gekozen worden: tuinhuisjes en andere vergelijkbare plekken zijn vaak slecht beveiligd en ze bevatten bovendien vaak waardevolle spullen (denk aan e-bikes, werkmateriaal). Kortom: een snelle, makkelijke buit!

Daarom hebben wij aangedrongen op het beter informeren van Kerkraadse burgers. Naast het goede werk dat handhaving en politie doen, moeten we burgers veel beter attent maken op datgene wat ze zelf kunnen doen om een inbraak te bemoeilijken. Als je niet weet waarom jouw garage of tuinhuisje kwetsbaar is, kun je ook niet zorgen dat je het wel beter beveiligt!

Uit de antwoorden blijkt onder andere dat er waarschijnlijk informatieavonden gaan plaatsvinden in de komende maanden, maar dat bewoners ook op andere manieren worden geïnformeerd. Daarnaast blijkt dat de aanpak die gekozen wordt, succesvol is!

Hier kunt u onze vragen met de beantwoording van het college terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.