Gemeente, politie en burgers: een onverslaanbaar team!

De algemene beschouwingen hebben betrekking op de begroting voor een nieuw jaar. Het is voor alle partijen het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

De terugkerende bezoeker van mijn website weet intussen dat een groot deel van mijn taken binnen de PvdA bestaat uit veiligheid en leefbaarheid. Daarom zal ik hieronder toelichten wat de stand van zaken is op dit thema aan de hand van de jaarlijkse algemene beschouwingen.

In onze eigen inbreng hebben wij opgemerkt dat de feiten weliswaar zo zijn dat Kerkrade veiliger wordt, maar dat dit niet altijd zo gevoeld wordt. Ook is gebleken dat politie en gemeente niet altijd op de hoogte zijn van elkaars gegevens. Beiden werken keihard samen voor een veiliger Kerkrade, samen met burgers, maar hier kan nog winst worden behaald.

De burgemeester heeft ons toegezegd nader in te gaan op de samenwerking tussen gemeente en politie en de informatiedeling tussen beiden. Dit zal plaatsvinden begin 2019. Ons is duidelijk dat burgers ook hun verantwoordelijkheid willen nemen. Denk aan wijkpreventieteams, maar ook bewoners van een straat op een heel laagdrempelig niveau. De centrale vraag van die bewoners: hoe houden we onze straat, met hulp van gemeente en politie, zo veilig mogelijk?

Verder is het nu wachten op komende maand, de maand waarin het integrale veiligheidsplan naar commissie en raad komt, samen met het door ons gevraagde aanvalsplan voor Bleijerheide/Nulland. Hierover dus volgende maand meer.

Op de website van de PvdA vindt u onze gehele algemene beschouwingen terug.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.