Beste Robert

 

Beste Robert,

Als coach van een selectie die is samengesteld als gevolg van structureel wanbeleid, heb je het niet makkelijk. Vandaag heb je echter volkomen onnodig voor de tweede keer dit seizoen een grote kans op broodnodige punten de nek omgedraaid.

In december speelden we in een pot tegen onze provinciegenoot voor aansluiting bij de ploegen boven ons. In de voorafgaande wedstrijden begon het elftal z’n automatismes te vinden met als sleutelspelers Gustafson en Schahin. Schahin was meer en meer van waarde als aanspeelpunt voorin met vlak daarachter Gustafson. Maar wat was jouw idee? Beiden een linie naar achteren, de groei breken en spelers op totaal andere posities zetten dan ze gewend waren. Het gevolg was duidelijk: een kansloze zaadpartij.

Gelukkig herstelde je snel in de wedstrijden erna. Zelfs ondanks de geblesseerde Schahin en nieuweling Avdijaj maar met de beter draaiende Vancamp ging de trein meer en meer lopen. Rosheuvel was daarvan het beste voorbeeld. Hij begon te strooien met assists in plaats van afdwalers. Op naar definitieve handhaving, zou je zeggen!

Tot vandaag. Tegen Ajax was het nog niet nodig, maar tegen Utrecht moesten we opeens anders gaan spelen. Met vijf verdedigers, waarbij Kum blijkbaar volledig uit de gratie is geraakt aangezien twee linksbacks meer vertrouwen krijgen dan een linksback en een centrale verdediger. Opvallend. Was hij dan wel echt geblesseerd, of is de liefde tussen Roda en weer een speler definitief over?

Hoe dan ook, vanaf de eerste minuut in dit nieuwe systeem was duidelijk dat we vooruit konden kijken naar volgende week. En dan te bedenken dat tijdig ingrijpen erger had kunnen voorkomen! 0-1 bij rust met een zee van opties. De succesvolle Vancamp om Schahin heen? Ngombo als fysiek sterke spits? Misschien wel die laatste twee samen in verband met de snelheid? Alles had gekund. Maar dat was pas zover toen het te laat was. En zelfs toen wist Vancamp er nog één te maken. Voor de rest: te veel schade aangericht, onverrichter zake huiswaarts.

Beste Robert, doe me een lol. Hou je bij wat het goed doet en speel het seizoen daarmee uit. Er is geen plek meer op ons trainerskerkhof.

2 gedachten over “Beste Robert”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.