En nu allemaal achter onze jongens!

Het is de laatste jaren niet altijd even makkelijk om vol passie onze jongens te blijven steunen. Het gevoerde beleid in de voorbije seizoenen was niet om over naar huis te schrijven en – zo beaamde ook onze coach tijdens de persconferentie – je wordt in de loop der jaren wat gereserveerd in je reacties.

Toen we in Amsterdam op voorsprong kwamen, dacht ik direct: we zullen wel zien, tegen pakweg AZ kwam het verval ook na een uur, ogenschijnlijk i.v.m. conditie. Allemaal logische reacties na jaren van mindere prestaties ten gevolge van foutief beleid.

Toch mag dat geen aanleiding zijn om de jongens op het veld verwijten te maken tijdens de wedstrijd, waar je thuis de twaalfde man moet zijn. Zeker daar dit jaar er een elftal staat dat niet uitblinkt qua kwaliteit, maar wel qua inzet en strijd, wanneer je dat vergelijkt met voorgaande jaren.

Een supporter is de eerste die kritiek mag hebben op de eigen club, zeker een Roda-supporter die al die jaren de club trouw is gebleven. De Roda-fan bleef ook in Jupiler-tijden naar het stadion komen, treurde om degradatie maar vierde promotie.

Maar ook nu hebben we elkaar keihard nodig. We weten niet wat de toekomst brengt: kloppen de woorden van Harm en hebben we enkele transferperiodes nodig om op technisch gebied weer flinke stappen te maken of zien we de komende jaren meer van hetzelfde?

Ik heb veel vertrouwen in Harm, maar dat maakt de huidige selectie niet anders. We moeten roeien met de riemen die we hebben en dat doen we samen. Zij aan zij, op het veld en op de tribune. We hebben twee belangrijke thuiswedstrijden voor de boeg die de basis vormen voor de uitgangspositie van de tweede seizoenshelft. Laten we er samen voor zorgen dat we er alles aan gedaan hebben om de punten in Kerkrade te houden!

 

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.