Ik blijf gaan voor een veilige buurt!

Bron: kerkrade.nl

Op 16 mei 2018 is de nieuwe coalitie aan de slag gegaan. De wethouders zijn benoemd, de nieuwe raadsleden geïnstalleerd en de inhoudelijke vergaderingen gaan nu (eindelijk!) weer starten.

Ik hecht er waarde aan de kiezer – in het bijzonder de kiezer die mij zijn of haar stem heeft toevertrouwd – te laten weten wat ik voor rol binnen de nieuwe PvdA-fractie zal gaan spelen. In de afgelopen vier jaar was ik commissielid en ondersteunde ik onze raadsleden, nu ben ik sinds woensdag 16 mei 2018 raadslid en zal ik de belangen van de kiezer niet alleen in commissievergaderingen, maar ook in de raad zelf kunnen vertegenwoordigen.

Net als in de afgelopen acht jaar ben ik in de komende periode actief in de commissie AZM, wat staat voor Algemene Zaken en Middelen. Naast deze commissie zijn er nog twee: GEZ en B&S, respectievelijk Grondgebied en Economische Zaken en Burgers & Samenleving.
In AZM worden twee hoofdthema’s besproken, namelijk de financiën en veiligheid. Met name op dit laatste gebied ben ik al ruim zes jaar actief en dit zal ik blijven doen, maar ook het financiële beleid van onze gemeente is natuurlijk een heel belangrijk onderwerp om bovenop te zitten als raadslid.

Tijdens die acht jaar is vooral veiligheid constant belangrijk geweest voor me. Overvallen, inbraken, (illegale) drugsoverlast, brievenbuspanden, we moeten doen wat we kunnen als gemeente om overlast en onveiligheid terug te dringen. Dat blijf ik ook doen! We zullen nooit 100% veiligheid kunnen garanderen, maar kunnen wel zorgen dat we samen met bewoners elke buurt zo veilig mogelijk maken.

De eerste actie is intussen uitgezet. Ik heb gisteren schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester over een proef die begin dit jaar is gehouden in Brunssum, de eerste in Limburg in z’n soort. In dit project trokken Enexis en gemeente samen op in een vooraf als “risicovol” bestempelde wijk om deur aan deur (vrijwillig) te kijken hoe het er achter de voordeur (in de meterkast) aan toe gaat. Zo is er een illegale teelt ontdekt, maar zijn er ook kleine gaslekken ontdekt én meteen hersteld. Direct een veiligere buurt door een dag rondlopen in een wijk! Dat willen we in Kerkrade ook en daar hebben we de burgemeester nu naar gevraagd. De vragen vind je hier.

Naast deze twee belangrijke onderwerpen komt overigens ook het juridische aspect in commissie AZM aan de orde. Denk hierbij aan verslagen van bezwaar en beroep.

Mocht je vragen hebben, spreek me aan!

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.