Meer geld voor sociale thema’s

Vandaag besloot de gemeenteraad om extra geld in te gaan zetten voor sociale thema’s. Zo wordt er, om maar eens een voorbeeld te noemen, drie ton vanuit “majeure projecten” gehaald naar de inhoud van het Center Court.

Die inhoud bestaat uit het bestrijden van armoede, werkloosheid en andere sociale problemen en het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van burgers. Want uiteindelijk heeft alles met elkaar te maken: hoe gezonder en fitter we leven, hoe groter de kans op het vinden van werk en hoe sneller we aan het werk zijn, hoe meer inkomen we hebben, hoe eenvoudiger het wordt om gezonder te leven.

Daarom worden allerlei budgetten (voor participatie, schuldhulpverlening en andere potjes) gecombineerd om gezamenlijk in te zetten via het Center Court. Gek genoeg is dat voor de SP (en echt alléén deze partij) reden om te concluderen dat er wordt bezuinigd op het sociale domein. Ik vraag me echt af in welk parallel universum je deze conclusie kunt trekken.

Sterker nog, in een ander agendapunt fulmineerde diezelfde partij nog tegen het geld dat de burger kwijt zou zijn aan de stenen van majeure projecten. En toch is het blijkbaar niet nodig om voor het onttrekken van budget aan juist die majeure projecten ten gunste van sociaal beleid te stemmen…

Er wordt niet bezuinigd op sociale thema’s, er gaat jaarlijks juist fiks méér geld naartoe. Ik kan het echt niet eenvoudiger maken dan dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.