PvdA Kerkrade, lokale partij met landelijk netwerk

16% van de PvdA-stemmers van maart 2017 wil nu op een lokale partij stemmen. Vier jaar geleden deed 8% dat. Vaak leeft bij kiezers het idee dat een lokale partij anders is dan een landelijke partij die ook meedoet ik een gemeente. Dat een lokale partij lokale belangen ook beter kan vertegenwoordigen.

Vaak vragen mensen me ook: “Waarom start je geen eigen lokale partij die dezelfde sociaaldemocratische waarden heeft als de PvdA?” Niets ten nadele van een “traditionele” lokale partij, maar de PvdA Kerkrade is dat óók. In onze afdeling werken alleen maar Kirchröadsjer met hart en ziel voor dezelfde gemeente als de lokale partij zoals die bedoeld wordt. Het enige verschil is dat wij een link hebben naar PvdA’ers in andere gemeenten, de provincie en een link hebben naar “Den Haag”. Wij kunnen budgetten in de provincie of Den Haag net iets makkelijker losweken en wij kunnen in overleg met een Tweede Kamerlid dingen landelijk aankaarten die lokaal spelen maar niet lokaal opgelost kunnen worden.

Een voorbeeld is het vechten voor het behoud van het defensiekantoor door ons Limburgse Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen. Tot eind vorig jaar ijverde zij, helaas tevergeefs, voor deze banen die in Kerkrade op de tocht stonden (bron): “Het is belangrijk dat ook in Limburg overheidsbanen behouden blijven. Daarover zijn in het verleden toezeggingen gedaan. Er blijkt met de locatie in Kerkrade een prima alternatief te zijn. Ik zie echt niet in waarom dit noodzakelijk is.”

100% vuur Kirchroa
En natuurlijk zijn wij het ook niet altijd eens met andere afdelingen (zie bijvoorbeeld de thema’s Buitenring en herindeling) of met een deel van het beleid van vorige kabinet, waar de PvdA aan deelnam. Maar wij staan voor de idealen van de sociaaldemocratie, vinden dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. En zo bedrijven wij onze lokale politiek. Alles wat de PvdA Kerkrade doet, doet het zo goed mogelijk en zo rechtvaardig mogelijk. Sociaal beleid, zorg voor ouderen, in alles hebben wij oog voor de mensen die het ’t meest nodig hebben. Daar staan wij voor, daar sta ik voor.

Dus verkassen naar een lokale partij of een eigen lokale variant van de PvdA opstarten? Geen haar op m’n hoofd die daar ook maar over nadenkt. Ik ben trots op alles waar de PvdA voor staat en blijf daarvoor staan. Samen met alle PvdA-leden in Kerkrade, maar ook in het hele land.

Sta je ook voor diezelfde rode idealen, vecht dan de komende vier jaar met me mee en stem op nummer 5 van de PvdA Kerkrade (lijst 3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.