Stijging coffeeshopbezoek, kweek medicinale cannabis

seedling-1062908_640.jpgVandaag ontving ik meer informatie over de mogelijke extra coffeeshopbezoekers die onze kant op zijn gekomen sinds Sittard-Geleen is gestopt met het toelaten van buitenlanders tot de coffeeshops binnen haar grenzen.

Gebleken is dat ruim 130.000 extra klanten uit zowel Nederland als België hun weg naar Kerkrade hebben gevonden. Gebleken is ook dat dit niet heeft geleid tot extra overlast. Sterker nog, uit cijfers bij politie en gemeente blijkt dat de overlastmeldingen spectaculair gedaald zijn.

Een slag om de arm: meldingen staan natuurlijk niet gelijk aan de daadwerkelijke overlast. Er kan vaker gemeld worden over dezelfde overlast, maar men kan ook niet melden terwijl er wel overlast is.Aandachtspunten

Ik heb in aanvulling op deze relatief positieve punten toch enkele thema’s aangekaart. Ik vind het belangrijk om ook in de toekomst buitenlanders, met name Belgen en Duitsers, in onze coffeeshops welkom te heten in plaats van op straat. Met andere woorden: je hebt een soort plan b nodig. Want nu kunnen we de toestroom nog aan, maar wat als Roermond (waar ook veel Belgen naar uitwijken) buitenlanders gaat weren? Wat als Heerlen dit onverhoopt doet? Of wat als de gevonden weg gewoon steeds meer in trek is? Zaak om te blijven meten én te bedenken wat je doet als de overlast wél gaat stijgen.

Bovendien heb ik aangegeven dat er vooral in de Hammolenweg overlast kan zijn op de weg. Niet altijd makkelijk tegen te gaan bij drukte, maar wellicht is hier met eenvoudige tussenoplossingen toch iets aan te doen.

Medicinale wiet bij de corporaties

Eerder dit jaar spraken we ook over de situatie dat eigen kweek voor medicinaal gebruik door de woningcorporatie niet wordt toegestaan. Elk gekweekt plantje is in strijd met de huurovereenkomst, ook al is dit plantje bestemd voor medicinaal gebruikt.

We hebben destijds gevraagd om met de corporatie in gesprek te gaan om dit probleem aan te kaarten. Naar nu blijkt, is de woningcorporatie bereid om onder voorwaarden medicinale kweek in individuele situaties toe te staan. De belangrijkste voorwaarde zijn dat een medische verklaring overlegd kan worden voordat men aanvangt met het kweken. Alleen in dat geval is de corporatie bereid om hierover in gesprek te gaan.

Vooralsnog is deze deur die op een kier is komen te staan reden tot positiviteit bij de betreffende huurders die hiermee geholpen kunnen worden!

Gerelateerde berichten:

Eén gedachte over “Stijging coffeeshopbezoek, kweek medicinale cannabis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.