Is jouw tuinhuis goed beveiligd?

Vandaag schreef Ruben van Erp in het LD over de inzet van de gemeente Kerkrade en politie bij inbraken in tuinhuisjes, bergingen en andere stallingen. Zie onder andere dit bericht van 11 januari 2018 en de door ons gestelde vragen van 30 november 2017 voor onze inzet hierover in het afgelopen half jaar. Het is namelijk niet voor het eerst.

Uit het artikel blijkt dat het de laatste maanden weer prijs is. Tuinhuisjes, garageboxen en bergingen zijn populaire doelwitten in wijken omdat er slechte sloten opzitten (tuinhuisjes) of omdat ze uit het zicht liggen (zoals garages en bergingen).

Uit het artikel blijkt ook dat politie er grip op probeert te krijgen en ook steeds meer krijgt. Maar minstens zo belangrijk daarbij is dat bewoners zelf actie ondernemen om hun eigendommen goed te beveiligen. We laten onze voordeur niet zomaar openstaan, omdat we niemand binnen willen met kwaad in de zin. Maar waarom letten we dan niet beter op onze spullen die niet in huis staan?

Waar dure spullen staan, hoort ook een goed en dus vaak duur(der) slot op de deur. Controleer dus of jouw tuinhuis, berging of garagebox goed beveiligd is!

Eén gedachte over “Is jouw tuinhuis goed beveiligd?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.