Verkeersveiligheid rondom coffeeshop

Vanavond in de commissievergadering AZM heb ik namens de PvdA Kerkrade aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie rondom de coffeeshop in Kerkrade-Oost. Hoewel het onderwerp (soft)drugsbeleid in september op de agenda staat, vind ik het belangrijk om daar nu al aandacht voor te vragen. De manier waarop weggebruikers ter plekke rijden, bijvoorbeeld met indraaien, is zeer onveilig. Tijdens veiligheidsbijeenkomsten georganiseerd door mijn fractie, is dit punt herhaaldelijk aan de orde gesteld. Dit geldt nu zelfs eens te meer omdat de Hamstraat én de Dentchenbacherweg afgesloten zijn.

Het is goed dat coffeeshops toegankelijk zijn voor niet in Nederland wonende mensen. De Duitser of Belg die de weg al jarenlang weet te vinden, kan het beter daar halen dan ergens op straat in een wijk. Dat wilt echter niet zeggen dat we indirecte overlast niet zoveel mogelijk moeten beperken. 

Naast dit specifieke thema, heb ik aandacht gevraagd voor veiligheid in de wijk. Al bij de behandeling van het Burgeronderzoek 2015 begin dit jaar werd de conclusie getrokken dat problematieken per wijk enorm verschillen. In de ene wijk ervaart men zich veiliger dan in een andere wijk, maar ook de aard van problemen verschilt per wijk. Het is nu de vraag hoe de gemeente denkt deze onveiligheid per wijk te gaan aanpakken. Oftewel: na de conclusie dát een wijkgerichte aanpak nodig is, moeten we nu overschakelen náár die stroom.

Zodra ik over beide onderwerpen meer informatie krijg, kom ik erop terug.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.